400 g špaget
| sůl
| 4 lžíce hladké mouky
| 5 lžic cukru
| 4 ks vajec
| 3 lžíce sekaných lískových oříšků
| 2 lžíce rozinek
| 400 g kompotovaného ovoce
| 2 lžíce moučkového cukru
| tuk a hr. mouka na formu
Postup přípravy receptu Těstovinová bábovka:
Špagety uvaříme al dente (na skus), scedíme je a dáme do velké mísy. Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, 2 lžíce nasekaných oříšků a rozinky. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce promícháme s připravenou žloutkovou směsí. Těsto promícháme se špagetami a přidáme nakrájené ovoce. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy dáme těsto a dobře ho přimáčkneme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Posypeme ji moučkovým cukrem a zbytkem nasekaných lískových oříšků.
Fotky receptu Těstovinová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!