Použité suroviny receptu Těstovinové bonbony plněné špenátem a ricottou:
400 g hladké mouky
| 4 vejce
| 300 g ricotty
| 150 g listového špenátu
| 50 g jemně nastrouhaného parmezánu
| 50 g másla
| strouhaný muškátový oříšek
| sůl
| čerstvě podrcený černý pepř
| mouka na vál
Postup přípravy receptu Těstovinové bonbony plněné špenátem a ricottou:
Mouku prosejte na vál, udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte špetku soli a vypracujte hladké pružné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu v chladu odpočívat. Špenát spařte, odřízněte tuhé části a listy nasekejte najemno. Smíchejte ho s ricottou a polovinou parmezánu. Ochuťte pepřem, solí a muškátovým oříškem. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na co nejtenčí plát. Vykrojte čtverce asi 10 x 10 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně, okraje zvlhčete vodou a čtverce zarolujte. Hned vedle náplně ruličky stlačte a vytvarujte bonbony. Vkládejte je do vroucí osolené vody a vařte 4 minuty. Sceďte, rozdělte na porce, přelijte rozpuštěným máslem a posypte zbytkem parmezánu.
Fotky receptu Těstovinové bonbony plněné špenátem a ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!