Použité suroviny receptu Těstovinový nákyp se žampiony:
350 g těstovin
| 250 g žampionů
| 250 g hlívy ústřičné
| 300 g kuřecích prsou
| 2 lžíce nasekané bazalky
| 250 ml smetany
| 3 vejce
| sůl
| 100 ml zeleninového vývaru
| 1 balíček mozzarelly
| olivový olej
| čerstvý drcený pepř
| máslo na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu Těstovinový nákyp se žampiony:
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a promícháme s olivovým olejem. Všechny houby důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Mozzarellu nakrájíme na silnější plátky. Omytá kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené houby a společně opékáme přibližně 5 minut. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, krátce podusíme a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. Těstoviny promícháme s houbovou směsí a bazalkou a nasypeme do máslem vymazané zapékací formy. Smetanu smícháme s vejci, osolíme ji, opepříme a nalijeme na těstoviny. Vše poklademe plátky mozzarelly a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme asi 30 minut.
Fotky receptu Těstovinový nákyp se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!