Použité suroviny receptu Těstovinový salát s čekankou a rajčaty:
350-400 g těstovin(nejlépe nějaké krátké)
| 1 hlávka červené čekanky
| 250 g cherry rajčat
| 2 lžíce olivového oleje
| 0,5 citronu
| sůl
| mletý bílý pepř
| 40 g parmazánu
| bazalkové lístky
| několik lístků rukoly
Postup přípravy receptu Těstovinový salát s čekankou a rajčaty:
Krátké těstoviny uvaříme podle návodu. Zeleninu omyjeme a osušíme. Rajčata přepůlíme, čekanku rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme košťál. Listy překrojíme na menší kusy, na půlky nebo čtvrtky podle velikosti čekanky. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, rozpůlená rajčata a čekanku a 3-5 minut opékáme ze všech stran.
Nakonec osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, přidáme nasekanou bazalku a natrhané lístky rukoly. Hotový salát pak ještě podle potřeby ochutíme solí a citronovou šťávou. Salát podáváme teplý, posypaný parmazánem s pečivem.
Fotky receptu Těstovinový salát s čekankou a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!