Vložil: | Natural |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstovinový salát s tuňákem, zeleninou a balkánským sýrem:
1 balení těstovin (nejlépe vřetena, já používám Panzani)
| 2 velké balení tuňáka nebo 4 malé (nejlépe Rio di Mare v olivovém oleji)
| 4 ks větších dobře vyzrálých rajčat
| 2 ks papriky (různé barvy)
| 1 ks střední salátové okurky
| 150 g balkánského sýru
| 2 ks velké červené cibule
| dle chuti: provensálské koření
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olivový olej
Postup přípravy receptu Těstovinový salát s tuňákem, zeleninou a balkánským sýrem:
Těstoviny dáme vařit a mezitím si nakrájíme na drobno zeleninu. Do větší mísy vsypeme uvařené vodou propláchnuté a okapané těstoviny, přidáme zeleninu, tuňáka, na kostičky nakrájený balkánský sýr, osolíme, přidáme dvě až tři hrsti provensálského koření, které promneme mezi prsty, aby se rozvonělo, a dobře promícháme. Nahoru dáme na ozdobu kolečka červené cibule. Podáváme buďto mírně teplé ihned, nebo chlazené z ledničky.
Fotky receptu Těstovinový salát s tuňákem, zeleninou a balkánským sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!