Použité suroviny receptu Těstoviny po provensálsku :
50 g ementálu
| 50 g rokforu
| 3 stroužky česneku
| hrst bazalky
| 30 g másla
| 4 lžíce olivového oleje
| špetka soli
| 500 g těstovin
Postup přípravy receptu Těstoviny po provensálsku :
Lístky bazalky nakrájíme velmi nadrobno, česnek rozmačkáme. Obojí dáme do misky s olivovým olejem.
Zamícháme nastrouhaný ementál a vidličkou rozetřeme na pastu. Vmícháme rokfór a vymícháme kompaktní pastu. Pastu uložíme do druhého dne v lednici pod pokličkou. Uvaříme těstoviny, scedíme, vložíme do mísy. Zamícháme do nich nejdříve máslo a hned potom rokfórovou pastu. Chvíli necháme stát pod pokličkou.
Servírujeme s čerstvými rajčaty.
Fotky receptu Těstoviny po provensálsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!