Postup přípravy receptu Těstoviny Quatro formagi:
Těstoviny uvaříme podle návodu, aby byly "al dente". Uvařené je scedíme, promícháme s polovinou másla, posekanými bylinkami a sušenými rajčaty.
Mezitím připravíme sýry. Mozzarellu nakrájíme na menší plátky, gorgonzolu nebo nivu rozdrobíme, provolone nakrájíme na jemné nudličky, parmazán nastrouháme.
Vychladlé těstoviny rozdělíme na čtyři díly. Každý promícháme s jedním druhem sýra. Mozzarellu a provolone promícháme s nakrájenými zelenými olivami, gorgonzolu a parmazán s olivami černými. Čtyři směsi vložíme postupně vedle sebe do zapékací mísy, pokryjeme zbytkem másla a při teplotě 200°C zapékáme až do chvíle, kdy se sýry začnou rozpouštět.
Těstoviny Quatro formagi podáváme s rajčatovým salátem a bazalkou.