Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
![1.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky:
500 g těstovin, ideálně čerstvých (vakuové balení, tzv. pasta fresca)
| 70 g másla
| 1 stroužek česneku, nakrájený
| 250 ml smetany
| 150 g strouhaného parmazánu
| sůl a pepř na dochucení
| Na knedlíčky:
| 300 g mletého drůbežího masa
| 1 vejce
| trocha strouhanky na zahuštění
| sekaná zelená petrželka
| # sůl, pepř a strouhaná kůra z 1 citronu na dochucení
| drůbeží vývar na uvaření knedlíčků
Postup přípravy receptu Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky:
1. Suroviny na knedlíčky důkladně prohněťte (citronové kůry použijte zhruba lžičku), vytvarujte kuličky a povařte je v mírně vroucím vývaru; stačí osm až deset minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
2. Mezitím podle návodu na obalu uvařte těstoviny al dente. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm česnek. Až začne hnědnout, vyjměte jej. Do másla vlijte většinu smetany, zbylou citronovou kůru, osolte, opepřete a dvě až tři minuty prohřejte.
3. Promíchejte s těstovinami, parmazánem a knedlíčky. Dvě tři minuty je spolu prohřívejte, případně zvláčněte zbylou smetanou.
Jak na citron
Aby omáčka neměla nahořklou chuť, je nutné citron velmi pečlivě omýt od postřikových látek; jděte na to s kartáčkem a horkou vodou. Strouhejte vždy jen žlutou část, bílá část slupky je přirozeně nahořklá.
Fotky receptu Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!