Použité suroviny receptu Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou:
4 lžíce olivového oleje
| 50 g másla
| 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
| 1 kg cuket, nakrájených na jemná kolečka
| 500 g špaget
| 100 ml zakysané smetany
| 50 g strouhaného parmazánu
| hrst sekané zelené petrželky
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou:
1. Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.
2. K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.
Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.
Fotky receptu Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!