Použité suroviny receptu Těstoviny s rajčatovou omáčkou (italský recept):
6 rajčat
| 6 stroužků česneku
| 2-3 lžíce oleje (olivového, ale může být i normální, třeba slunečnicový)
| špetka sušené bazalky
| 10-15 dkg sýru na strouhání (postačí Eidam)
| špetka soli
| těstoviny
Postup přípravy receptu Těstoviny s rajčatovou omáčkou (italský recept):
Tento recept je velice jednoduchý, levný a chutný! Množství si vždy určete sami, jen se musí zachovat poměr rajčat a stroužků česneku. (V našem případě 6 a 6) Nejprve dáme vařit těstoviny.
Protlačený česnek necháme lehce orestovat na oleji (aby zrůžověl)Přidáme pokrájená rajčata (mohou se před pokrájením nechat ještě spařit v horké vodě - tak 5 min a sloupnout ze slupky. Ale nemusí) Osolíme. Na středním ohni necháme postupně rozvařit, občas promícháme. Na závěr přidáme bazalku. Omáčku promícháme s těstovinami. Servírujeme na talíř a posypeme postrouhaným sýrem.
Fotky receptu Těstoviny s rajčatovou omáčkou (italský recept):