Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 11.10. 2024
Dnes má svátek Andrej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Těstoviny se slávkami

fotka Těstoviny se slávkami
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Těstoviny se slávkami :

500 g slávek  | 200 - 250 g těstovin ( tagliolini, fetucine )  | 1 svazek petržele  | 1 bulva fenyklu  |  šťáva a kůra z půlky nestříkaného citronu  | 80 g másla  |  pepř, sůl  | 1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu Těstoviny se slávkami :

Slávky vydrhneme kartáčem pod tekoucí vodou. S těmi, které jsou otevřené, klepneme. Zavřou-li se ponecháme je, jinak je vyhodíme. Je dobré, jak jednotlivé skořápky bereme do ruky při mytí, zkusíme pohnout půlkami proti sobě, zdravé škeble se nehnou, jestliže půlky proti sobě kloužou a otvírají se, je lépe je vyhodit.
Z másla, soli, pepře, části petrželky, citronové šťávy a kůry umícháme bylinkové máslo.
V dostatečném množství vroucí, osolené vody uvaříme těstoviny. Scedíme, dáme do mísy a udržujeme teplé.
Rozpálíme hrnec. Bulvu fenyklu překrojíme na čtvrtiny. Slávky nasypeme do hrnce a mezi ně hodíme fenykl a zbytek petržele, neposekané. Zakryjeme poklicí a necháme na ohni cca 5 minut, během té doby hrncem jednou nebo dvakrát potřepeme tak, aby se slávky uvnitř promíchaly. Po pěti minutách koukneme pod pokličku, zda jsou skořápky otevřené. Pokud ne, necháme ještě 2 minuty na ohni. Pokud ano, vyndáme slávky děrovanou naběračkou rovnou do mísy s těstovinami. Ty z mušlí, které zůstaly zavřené vyhodíme. Jsou zkažené. Petržel a fenykl také vyhodíme.
V hrnci zůstala trocha vývaru, který tvoří voda a šťáva, kterou měkkýši při vaření pustili. Scedíme ji do misky a do horké metličkou zašleháme Lžičku olivového oleje a po částech bylinkové máslo. Udělá se nám krémová, bílá omáčka, kterou nalijeme na mušle s těstovinami.


Fotky receptu Těstoviny se slávkami :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Těstoviny se slávkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky