Postup přípravy receptu Těstoviny se špenátem a sýrovou omáčkou:
Nejprve necháme povolit špenát, mezitím nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na pánvi. Přidáme podle chuti bazalku a tymián, obojí ve stejném poměru, (doporučuji půl lžičky od každého). Z pánve přendáme cibuli s česnekem a kořením do hrnce, kam přilijeme větší část mléka, smetanu a začneme v této směsi rozpouštět pozvolna trojúhelníčky taveného sýra. Osolíme a opepříme. Když je sýr rozpuštěný, přisypeme do hrnce nastrouhaný tvrdý sýr a též pozvolna rozpouštíme. Ve zbytku mléka rozpustíme 2 lžíce solamylu a ještě chvíli vaříme. Mezitím vaříme špenát (špenátový protlak), kam jsme dali rozdrcený česnek, sůl a pepř. Těstoviny uvaříme podle návodu. Špenát s omáčkou nemícháme dohromady, necháme vše zvlášt. Před podáváním přelijeme těstoviny omáčkou a poté dáme špenát.