Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Tex-Mex chilli:
4 hrnečky červených fazolí v nálevu
| špetka chilli
| 4 rajčata
| 1 paprika zelená
| 250 g mletého hovězího masa
| 1 cibule
| 1 lžíce koriandru sekaného
| 4 str. česneku
| 1 paprika červená
| dle potřeby
| sůl
| 1,5 hrnečku sladké chilli omáčky
| pepř
| špetka skořice
Postup přípravy receptu Tex-Mex chilli:
Česnek a cibuli očistíme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme podélně na plátky. Česnek nasekáme. Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Fazole propláchneme.
Do hluboké wok pánve vložíme mleté maso, česnek a cibuli a společně restujeme. Tuk nepřidáme, maso ho pustí dostatek. Maso osolíme, opepříme a mírně smažíme. Pak přidáme rajčata, papriku a zvolna směs dusíme pod pokličkou.
Když je směs téměř hotová, přidáme chilli omáčku a fazole. Tex-Mex chilli necháme již mírně dusit, aby se prohřály fazole. Když máme hotovo, přidáme na špičku nože mletou skořici, koriandr, promícháme a pod poklicí necháme uležet.
Tex-Mex chilli podáváme teplé i studené.
Fotky receptu Tex-Mex chilli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!