Vložil: | Chanahd |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem:
2 stroužky česneku
| 2 lžíce oloupaného a nasekaného čerstvého zázvoru
| 3 cibulky
| pepř
| sůl
| špetka kurkumy
| kůra z 1 limetky
| 1 chilli paprička
| 3 lžíce olivového oleje
| 100 g vařeného hovězího masa pokrájeného na malé kostičky
| 1,2 l kokosového mléka
| 750 ml hovězího vávaru
| 2 lžíce limetkové šťávy
| 2 lžičky cukru
| 1 lžíce rybí omáčky
| 200 g špenátových listů
Postup přípravy receptu Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem:
Cibulky oloupeme a pokrájíme. Papričku zbavíme jader a pokrájíme na drobné kousky. Česnek, zázvor, cibulku, koriandr, papričku, kůru a koření rozmixujeme se 2 lžícemi oleje. V hrnci rozpálíme zbylou lžíci oleje a na něm vzniklou pastu z mixeru jemně opečeme. Přidáme maso a asi minutu opékáme. Zalijeme kokosovým mlékem, vývarem, limetkovou šťávou, rybí omáčkou a chvíli vaříme.
Posypeme listy špenátu a podáváme.
Fotky receptu Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!