Vložil: | Madarona |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajská nudlová polévka:
250 g malých mražených krevet
| 1 ks okurku (neoloupanou)
| 5 ks jarních cibulek
| 2–3 lžíce sójové omáčky
| sůl
| pepř
| svazek řapíkatého celeru
| několik stroužků česneku
| 3 ks rajčata
| kostku zeleninového vývaru
| 3 ks cibule
| olej na osmahnutí cibule
| 3 ks mrkve
| balíček tenkých skleněných nudlí
Postup přípravy receptu Thajská nudlová polévka:
Očištěnou a opláchnutou zeleninu nakrájejte na silnější šikmé špalíčky. Oloupanou cibuli rozkrojte na osminky a ty rozdělte na jednotlivé vrstvy. Stroužky česneku v hmoždíři dobře rozmělněte. V hrnci o obsahu 2 litry uveďte do varu vodu, v níž rozpustíte kostku zeleninového vývaru. Vsypte krevety a vařte asi 10 minut. Nudle namočte do teplé vody. Plátky cibule rovněž rozmělněte v hmoždíři, pak je osmahněte na oleji dozlatova. K vařící se polévce přidejte zbylou zeleninu kromě rajčat. Vařte nanejvýš čtvrthodinku, na posledních 5 minut varu přidejte nakrájená rajčata, česnek a zkaramelizovanou cibuli. Zelenina musí zůstat barevná, nerozvařená. Polévku dochuťte a vložte do ní překrájené nudle. Prohřejte a ihned podávejte.
Fotky receptu Thajská nudlová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!