400 g dýně
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 100 g čerstvých krevet
| 2 cibule
| 2 chilli papričky
| 1 lžičku strouhané citr.kůry
| 300 ml vody
| 750 ml kokosového mléka
| 1 lžíci rybí pasty
| 8 g bazalky
| cukr, pepř, sůl
Postup přípravy receptu Thajská polévka:
Nakrájenou (na 2,5 cm kousky) dýni smíchat s citrónovou šťávou a asi 20 minut nechat stát. Krevety, cibuli, chilli papričky a citrónovou kůru s trochou vody rozmixovat na kaši. Vodu s kokosovým mlékem promíchat ve větší nádobě, přidat cukr, pepř a rybí pastu. Přivést k varu a míchat. Přidat dýni a 20 minut vařit, dokud nebude měkká. Dle potřeby dochutit. Při servírování zdobit bazalkou.
Fotky receptu Thajská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!