Vložil: | Jennynka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajská zeleninová rýže s krevetami:
8 neloupaných obřích krevet
| šťáva z jedné limety
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 100 g květáku
| 100 g brokolice
| 100 g bílého hlávkového zelí
| 100 g mrkve
| 2 celerové řapíky
| 50 g hráškových lusků
| 50 g výhonků fazolu mungo
| 8 lžic oleje
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| kajenský pepř
| 1 - 2 lžíce sójové omáčky
| 300 g vařené dlouhozrné rýže
| 125 ml rybího vývaru
| 2 cl rýžového vína nebo suchého sherry
| 2 lžíce sezamových semen
Postup přípravy receptu Thajská zeleninová rýže s krevetami:
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zelí nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev a celerové řapíky nakrájíme na plátky. Z hráškových lusků odkrojíme oba konce. Ve woku nebo v hluboké pánvi rozehřejeme 5 lžic oleje. Dáme zesklovatět cibuli a česnek. Postupně přidáváme zbývající připravenou zeleninu. Mícháme a opékáme 6-8 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem. Ochutíme sójovou omáčkou. Přimícháme vařenou rýži. Přilijeme rybí vývar, rýžové víno nebo sherry, důkladně promícháme a prohřejeme. Na jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a po obou stranách opečeme krevety. Pokapeme je limetovou šťávou. Na suché pánvi opražíme sezamová semena. Zeleninovou rýži posypeme sekaným koriandrem a sezamovými semeny. Obložíme krevetami a podáváme.
Fotky receptu Thajská zeleninová rýže s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!