Postup přípravy receptu Thajské barbecue kuře:
Připravíme si všechny suroviny, abychom je měli pohotově při ruce. V třecí misce, hmoždíři nebo v kuchyňském robotu rozetřeme ingredience na hrubou "kořeněnou pastu": 2 lžičky mletého pepře, ¼ až ½ lžičky semínek římského kmínu (cumin), 2 lžičky hrubé soli, 1 lžíce hrubě nasekaného koriandrového kořene, 1 lžička drceného kardamonu 1 šalotku, 7 rozmačkaných stroužků česneku.
Smícháme připravenou pastu se lžičkou hnědého cukru, rybí omáčkou, šťávou z citronu a rostlinným olejem a dobře promícháme.
Podél páteře rozříznuté kuře rozevřeme jako knihu, tak aby nabylo podobu ploché desky. Odřízneme přebytečnou kůži i tuk a odsekneme křidýlka. Takto upravené kuře marinujeme v připravené "kořeněné pastě" a surovinami "na ochucení" nejméně 1 hodinu, nejlépe přes noc. Rozehřejeme gril a kuře na středním plameni je připravujeme, až je propečené (35 - 40 minut). Alternativně můžeme kuře upéci v troubě při 190° po dobu asi 1 hodiny. Pak je necháme asi 10 minut odpočinout, aby se vrátily šťávy zpět z povrchu dovnitř masa. Pak začneme porcovat a podávat.