325 g mražené zeleniny
| 200 g mražených krevet
| 250 g instantních nudlí
| 1 žíce rostlinného oleje
| 250 ml kokosového mléka
| 1 lžička zelené kari pasty
| mořská sůl
Postup přípravy receptu Thajské nudle:
1. Spařte zeleninu a krevety vroucí vodou a pak prudce zchlaďte studenou vodou. Nudle dejte nejlépe do nerezové misky (nebo aspoň do misky, která snese vysokou teplotu) a zalijte je horkou vodou. Nechte změknout; trvá to zhruba tři až pět minut.
2. Rozpalte pánev s olejem a vložte na ni zeleninu i krevety. Zalijte kokosovým mlékem a vmíchejte kari pastu (kdo má rád ostřejší jídla, může jí přidat víc). Bez pokličky vařte pět až šest minut. Ochutnejte, případně dosolte.
3. Sceďte nudle, dejte je na talíř a zalijte připravenou zeleninovou směsí s krevetami.
Podávejte samotné nebo se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Thajské nudle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!