Postup přípravy receptu Tiramisu z borůvek:
Smetanu ušleháme s třetinou cukru dotuha. Želatinu rozpustíme, řídíme se návodem uvedeným na obalu.
Sýr mascarpone vyšleháme se zbylými dvěmi třetinami cukru, vanilkovým cukrem, třemi lžícemi griotky a s rozpuštěnou želatinou. Smícháme se šlehačkou, lehce promícháváme metličkou, dokud se obě části dobře nespojí.
Kompotované borůvky necháme okapat. Použijeme-li čerstvé, očistíme je, omyjeme a necháme oschnout. Borůvky vmícháme do připravené sýrovo-šlehačkové hmoty.
Připravíme si formu, kterou vyložíme fólií, na dno poklademe cukrářské piškoty, pokapeme je griotkou a rozetřeme první vrstvu krému. Vrstvy opakujeme, dokud nevypotřebujeme veškerý krém.
Hotový borůvkový dezert tiramisu dáme na delší dobu zatuhnout do lednice, nejlépe na 24 hodin a podáváme.