Postup přípravy receptu Tom-yam goong (ostrý kuřecí vývar s krevetami, citronovou trávou a koriandrem):
Do hrnce vložíme kuřecí křídla a skelety, krunýře z krevet, očištěnou nakrájenou mrkev, pórek a cibuli, překrájený galangal, zázvor, 4 kusy citronové trávy, 10 limetových listů, chilli papričky a koriandr. Vše zalejeme vodou, uvedeme do varu a pomalu vaříme v tlakovém hrnci 45 minut. Vývar scedíme, vychladíme a odstraníme z něj tuk. Na troše sezamového oleje zpěníme pokrájenou jarní cibulku, houby shitake, zbylou překrájenou citronovou trávu a limetové listy, přidáme tygří krevety, lehce orestujeme a zalejeme připraveným vývarem. Dochutíme limetovou šťávou, rybí omáčkou a čerstvým koriandrem a podáváme.