Vložil: | Vanessa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8.38/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Tom yam kung thajská krevetová polévka:
600 ml lehkého kuřecího vývaru Kania
| 250 g krevetek Ocean Trader
| 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
| 5 kafírových nebo citronových lístků
| 3 plátky čerstvého galganu nebo zázvoru
| 3 lžíce rybí omáčky
| 2 stvoly citronové trávy, rozmáčknuté a nakrájené
| 1 lžičky osmahnuté Marinade Red Curry
| 100 g nožiček malých žampionů, na plátky
| 1 ks limetky, na šťávu
| hrst listů červeného nasekaného koriandru
| 1 lžíce zelené natě jarní cibulky
| 1 lžíce bazalky
| 1 lžíce palmového nebo třtinového cukru
Postup přípravy receptu Tom yam kung thajská krevetová polévka:
Vývar v hrnci přivedeme k varu. Přidáme česnek, kafírové listy, galangal, rybí omáčku, citrónovou trávu a šalotku, nakonec pak žampiony a chilli papričky nebo Marinade Red Curry. Přivedeme k varu, po 2 minutách přidáme krevety a vaříme, dokud nejsou krevety růžové. Krevety bychom neměli tepelně upravovat déle než minutu, protože by potom byly převařené a gumové. Když jsou krevety růžové, nadávkujeme do servírovací misky šťávu z limetek a chilli pastu. Do misky nalijeme polévku, zamícháme a ozdobíme zelenými lístky koriandru, jarní cibulkou a bazalkou. Podáváme Horké.
Fotky receptu Tom yam kung thajská krevetová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!