Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Tortiglioni s rajčatovou omáčkou:
100 g anglické slaniny
| 1 velká konzerva krájených rajčat
| 50 g tomatového protlaku
| dle chuti: sůl, pepř, mletá paprika, kayenský pepř
| 1-2 lžičky světlé jíšky
| 2O g oliv
| 500 g tortiglioni
| 100 g rokety
Postup přípravy receptu Tortiglioni s rajčatovou omáčkou:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plátky slaniny rozložíme vedle sebe na plech vyložený alobalem a zasuneme jej na střední příčku trouby. Pečeme 5 - 10 min. Rajčata rozmačkáme vidličkou, dáme do kastrolu a vmícháme protlak. Omáčku ohřejeme a osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a kayenským pepřem. Zahustíme světlou jiškou. Přidáme olivy. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Roketu opereme a nadrobno nakrájíme. Tortiglioni scedíme a necháme okapat, dáme do hrnce a dobře promícháme s omáčkou. Vmícháme roketu, menší množství ponecháme stranou. Pokrm rozdělíme do talířů, přidáme plátky slaniny a podáváme ozdobené zbylou roketou.
Fotky receptu Tortiglioni s rajčatovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!