Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tortilla s fetou:
kůra a šťáva z ½ citronu
| 1 lžíce olivového oleje
| 300g konzervovaných fazolí, nejlépe různobarevných
| 2 rajčata, nasekaná
| ¼ salátové okurky
| 100g sýra feta, brynzy nebo balkánského sýra, na kostičky nebo rozdrobeného
| hrst nasekaných listů petržele
| 200g salátových listů
| 8 kukuřičných tortill
| pepř
Postup přípravy receptu Tortilla s fetou:
1. PŘIPRAVTE NÁPLŇ
V míse smíchejte citronovou šťávu i nastrouhanou kůru s olivovým olejem. Přidejte fazole, rajčata, okurku, sýr a petržel. Ochuťte černým pepřem.
2. ZABALTE TO!
Na každou tortillu položte několik listů salátu, na ně pak navršte náplň. Zarolujte a podávejte.
Směsí můžete naplnit také placky pita nebo slané palačinky, smažené nasucho.
Kukuřičné tortilly jsou dobrá alternativa pšeničných chlebů. Konzervované fazole, rajčata, okurky a feta s nimi ladí přímo dokonale! Náplň vydrží v lednici přes noc a má celou řadu využití: jako salát, příloha k masům nebo rybám, případně k bramborám pečeným ve slupce.
Fotky receptu Tortilla s fetou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!