Použité suroviny receptu Tortilly s mletým vepřovým masem:
6 tortill (kupovaných)
| 400 g mletého vepřového masa
| 1 větší cibule
| 1 polévková lžíce oleje či sádla
| 350 g mražené zeleniny (dle vlastní chuti)
| 1,5 dcl kečupu
| 2 stroužky česneku
| špetka soli (dle vlastní chuti)
| špetka pepře (dle vlastní chuti)
| 200 ml zakysané smetany či bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Tortilly s mletým vepřovým masem:
Cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno a dejte na rozpálenou pánev spoolečne s lžící oleje. Cibulku nechte trošku zrůžovět za stálého míchání a přidejte mleté maso (vařečkou roztrhejte na kousky). Čím více maso "roztrháte", tím lepší to bude. Až bude maso hotové, přidejte rozmačkaný česnek, kečup a sáček mražené zeleniny (v létě můžete dle vlastní chuti přidat místo mražené zeleniny zeleninu čerstvou). Přikryjte a za občasného míchání nechejte vše prohřát (asi 5 min). Ochutnejte a je-li třeba, přidejte sůl a pepř.Nakonec odklopte pokličku a míchejte - cílem je, aby se vyvařila přebytečná voda a směs byla konzistentní a z tortilly následně nekapala.
Tortilly nahřejte v mikrovlnce (40 sek.) nebo na suché pánvi. Na ještě teplé tortilly dejte masovou směs, trošku zakysané smetany či jogurtu a zabalte.
Doporučuji podávat ještě teplé. Dobrou chuť!
Fotky receptu Tortilly s mletým vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!