Použité suroviny receptu Toskánská česneková polévka:
1 hlavička česneku
| 100 g zelených fazolek
| 70 g šunky
| 70 g tvrdého sýra
| 600 ml zeleninového vývaru
| 250 ml rajčatové šťávy
| 1 veku
| olej
| sůl
| provensálské koření
| špetku bílého pepře
| nasekanou petrželku na ozdobení
Postup přípravy receptu Toskánská česneková polévka:
Zelené fazolky očistíme, opláchneme a pokrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na malé kostičky a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do zeleninového vývaru přidáme fazolky a krátce je povaříme. Potom přilijeme rajčatovou šťávu, dobře promícháme a opět necháme pomalu vařit.
Mezitím si připravíme kružinky: veku nakrájíme na tenčí kolečka, která posypeme kousky šunky a strouhaným sýrem. Rozložíme na plech vymazaný olejem a vložíme do předehřáté trouby. Kolečka veky zapékáme tak dlouho, až se sýr roztaví a lehce zezlátne.
Do polévky přidáme česnek a ochutíme ji solí, bílým pepřem a provensálským kořením. Prohřejeme, vložíme zapečené krutony, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Toskánská česneková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!