Použité suroviny receptu Toskánská cibulová polévka:
50 g na čtverečky nakrájené šunky panchetta
| 1 lžíce olivového oleje
| 4 velké bílé cibule, nakrájené na plátky a rozebrané na kroužky
| 3 nasekáné stroužky česneku
| 8,5 dl horkého šunkového nebo kuřecího vývaru
| 4 krajíce ciabatty nebo jiného italského chleba
| 50 g (3 lžíce) másla
| 75 g gruyeru nebo čedaru
Postup přípravy receptu Toskánská cibulová polévka:
1. Smažte šunku ve velké pánvi 3-4 minuty, dokud nezačne hnědnout. Vyjměte ji z pánve a odložte stranou na chvíli, kdy ji budete potřebovat.
2. Přidejte do pánve olej a na větším plameni smažte 4 minuty cibuli a česnek. Stáhněte plamen, příkryjte pánev pokličkou a nechte civuli 15 minut smažit nebo smažte tak dlouho dokud lehce nezkaramelizuje
3. Přidejte do pánve vývar a uveďte jej do varu. Stáhněte plamen a nechte směs pod pokličkou 10 minut vařit.
4. Na předehřátém grilu smažte po obou stranách krajíce chleba 2-3 minuty nebo dokud nezezlátnou. Namažre je máslem a posypte nastrouhanym sýrem. Krajíce pokrájejte na malé kousky.
5. Polévku podle chuti osolte a opepřte a přidejte do ní zbylý chléb.
6. Naplňte polévkou čtiři misky a navrch položte kousky chleba s máslem a sýrem.
Fotky receptu Toskánská cibulová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!