1 lžíce olivového oleje
| 4 velké cibule
| 50 g anglické slaniny
| 3 stroužky česneku
| 850 ml drůbežího vývaru (bujón)
| plátky toastového chleba
| 50 g másla
| 75 g čedaru
| 1/2 lžičky vegety
Postup přípravy receptu Toskánská polévka:
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a orestujeme na pánvi do hněda. Potom z pánve sundáme a chvíli odložíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na silnější nudličky a česnek nasekáme nebo prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej, na kterém cibuli a česnek orestujeme. Jen krátce - česnek nesmí zhořknout. Cibuli a česnek zalijeme vlažným vývarem a mírným varem vaříme asi 10 minut. Toastový chléb nakrájíme na plátky a opečeme v topinkovači. Pokud nemáme k dispozici, opečeme je na pánvi nasucho, nebo jen potřené lehce olejem. Opečený chléb namažeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby nebo pod gril a necháme krátkou dobu zapéct. Polévku dochutíme vegetou a podáváme se zapečenými plátky chleba s máslem a sýrem. Můžeme posypat petrželovou natí.
Fotky receptu Toskánská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!