Použité suroviny receptu Toskánská vepřové pečeně:
1000 g vepřové pečeně s kostí
| 1 ks cibule
| 3 stroužky česneku
| 1 svazek petrželky
| půl svazku bazalky
| 2 stonky oregana
| 3 stonky tymiánu
| 1 stonek rozmarýnu
| 4 lístky šalvěje
| sůl a pepř podle chuti
| 6 plátků vepřového bůčku
| 250 ml suchého bílého vína
Postup přípravy receptu Toskánská vepřové pečeně:
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Bylinky najemno nasekáme a vše smícháme. Směs promícháme s olejem. Troubu předehřejeme na 200°C. Do povrchu vepřové pečeně vetřeme sůl s pepřem a potřeme připravenou směsí. Maso položíme kostmi dolů a obložíme plátky bůčku. Vše svážeme nití jako roládu. Maso položíme na rošt, podložíme hlubokým plechem a zasuneme na spodní lištu trouby. Pečeme asi 30 minut. Přelijeme maso bílým vínem, teplotu snížíme na 160°C a doměkka dopékáme asi 1 hodinu i déle. Maso necháme krátce odpočinout a nakrájíme na plátky. Toskánskou vepřovou pečeni upravíme na talíře a přelijeme vypečenu šťávou.
Fotky receptu Toskánská vepřové pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!