Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Třeboňská rybí polévka:
200 g rybích vnitřností
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 300 g kořenové zeleniny
| 1,5 l rybího vývaru nebo vody
| podle chuti: sůl, pepř, muškát, polévkové koření
| 1,5 dl mléka či smetany
| 100 g hladké mouky
| 2 rohlíky
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Třeboňská rybí polévka:
Nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme na oleji, zalijeme studeným rybím vývarem a vaříme na mírném ohni 30 minut. Přidáme osmahnuté rybí jikry a mlíčí a zahustíme máslovou jíškou a za stálého míchání nejméně 20 minut zvolna vaříme, osolíme, okořeníme pepřem. Hotovou polévku dochutíme mletým muškátem, polévkovým kořením a zjemníme mlékem či smetanou. Ještě krátce povaříme. Podáváme s osmahnutými kostičkami rohlíků a zdobíme petrželkou.
Fotky receptu Třeboňská rybí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!