Použité suroviny receptu Třená bublanina s třešněmi nebo višněmi:
asi 1 kg třešní nebo višní
| 400g hladké mouky
| 220g krupicového cukru
| 200g másla
| asi 3 vejce
| 2,5dl mléka
| 1 sáček vanilinového cukru
| 12g kypřícího prášku do pečiva
| 1 lžíce rumu
| 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku
| špetka strouhané citronové kůry
| moučkový cukr na obalení ovoce
| máslo na vymyzání
| hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Třená bublanina s třešněmi nebo višněmi:
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně vetřeme vlažné mléko rozmíchané s vejci, vanilinový cukr, rum a citronovou kůru. Na závěr vmícháme směs prosáté mouky, pudinkového a kypřícího prášku a znovu důkladně promícháme. Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy nebo hlubšího plechu a poklademe ho třešněmi nebo višněmi lehce promíchanými s moučkovým cukrem.
Fotky receptu Třená bublanina s třešněmi nebo višněmi: