Použité suroviny receptu Třená buchta s červeným vínem:
130 g másla
| 130 g hery
| 250 g cukru (práškový)
| 250 g hladké mouky
| 4 vejce (rozdělené)
| 1 vanilkový cukr
| 1 prášek do pečiva
| 1/2 lžičky skořice
| 1/2 lžičky kakaa
| 130 ml červeného vína
| 100 g strouhané hořké čokolády (nebo čok. sypání)
Postup přípravy receptu Třená buchta s červeným vínem:
Žloutky, cukr, skořici, kakao a vanilku ušleháme do pěny, přidáme máslo a heru. Do toho krému přidáváme
za stálého míchaní střídavě červené víno a mouku promísenou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme
čokoládu a opatrně vmísíme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a pozvolna
pečeme při 175 °C (ventil. 150°C) asi 1 hodinu tak, aby buchta byla uvnitř šťavnatá (pozor, ne blátivá).
Po vychladnutí pocukrujeme.
Fotky receptu Třená buchta s červeným vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!