5 žloutků
| 200 g moučkového cukru
| 200 ml vody
| 1 bal. vanilkového cukru
| 300 g polohrubé mouky
| 150 ml oleje
| 5 bílků
| 1 kypřicí prášek do pečiva
| 150-200 g rozinek
Postup přípravy receptu Třená žloutková bábovka:
Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej dokud nevznikne hladké těsto. (můžeme si pomoci elektrickým šlehačem na nejnižším stupni). Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta a nakonec opatrně přidáme rozinky.
Těsto vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-190 °C asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku chvíli odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout.