Postup přípravy receptu Tresčí kari:
Na kostky na krájíme tresku, cibuli a zelenou chilli papričku, utřeme stroužek česneku a nasekáme petrželku. Smícháme kurkumu s limetovou šťávou s špetkou soli. Směsí potřeme rybí filé, přikryjeme a necháme asi 15 minut marinovat. V kuchyňském robotu rozmixujeme cibuli, chilli papričku, česnek, kešu oříšky, semínka fenyklu a kokos. Vzniklou pastu přendáme do misky a odložíme. Na pánvi rozpálíme olej, smažíme na něm asi dvě minuty zrníčky kmínu, až se začnou pražit. Přidáme pastu a smažíme pět minut, pak přimíchá,e mletý koriandr a kmín čtvrt lžičky soli a vodu a vaříme asi tři minuty. Přidáme smetnu a petrželku, vaříme na mírném ohni asi pět minut. Pak opatrně přimícháme kousky ryby a vaříme 10 minut, až je ryba měkká. Podáváme s rýží.