750 g filetu z tresky
| 250 g cibule
| 600 g kysaného zelí
| 250 ml zeleninového vývaru
| 1 lžička kmínu
| 10 jalovcových bobulí
| 2 lžíce másla
| 100 g strouhaného ementálu
| 1 bobkový list
| 2 žloutky
| 200 g kysané smetany
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Treska na kysaném zelí:
Na rozehřátém másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme kysané zelí, zeleninový vývar, kmín, jalovec a bobkový list. Dusíme při mírné teplotě asi 20 minut. Tresku nakrájíme na pruhy a okořeníme solí a pepřem. Poté zelí přemístíme do zapékací mísy a na něj rozložíme rybí maso. Rozmícháme žloutky, zakysanou smetanu a nastrouhaný ementál, směsí vše přelijeme a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 stupních.
Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Treska na kysaném zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!