1 kg filetů z tresky
| 2 šalotky
| 2 póry
| 150 ml světlého piva
| trocha smetany na vaření
| olej
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Treska na pórku a pivě:
Pórek nakrájíme na kolečka. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a pórek se šalotkou na něm orestujeme. Pak zalijeme trochou vody, osolíme a necháme dusit. Když je pórek měkký, přilijeme pivo a všechno podusíme. Nakonec přimícháme asi 2 lžíce smetany na vaření a prohřejeme.
Tresčí filety zlehka osolíme a opepříme. Na jiné pánvičce opečeme z obou stran. Pak každou porci dáme na talíř a zčásti překryjeme pórkovou směsí.
Fotky receptu Treska na pórku a pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!