Postup přípravy receptu Treska na smetaně s kapary :
Očištěnou tresku potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a uložíme do chladna. Do 1 litru vody přidáme dvě oloupané a na čtvrtky nakrájené cibule, hřebíček, petrželovou nať a necháme 15 minut mírně povařit. Z vývaru odebereme 1/4 l, přidáme ocet a vaříme dalších 8 minut. Zbylou cibuli nakrájíme najemno a mírně ji na másle podusíme. Přidáme 1/4 l čistého vývaru, smetanu a vaříme bez pokličky 8 minut. Vznikne nám smetanová omáčka. Rybu vložíme do připraveného vývaru s octem, zmírníme plamen, hrnec přikryjeme pokličku a vaříme dalších 8 minut.
Do odstavené smetanové omáčky vmícháme kapary a žloutek. Ochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Tresku na smetaně s kapary podáváme s bramborem posypaným petrželkou.