Postup přípravy receptu Treska obalená ve slanině:
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a obrátíme v mouce. Každou porci ovineme 2 plátky slaniny, připevníme párátky. Filety opékáme ze všech stran na 2 lžících oleje 8-10 minut. Poté je vyjmeme a necháme v teple.
Oloupaný česnek osmahneme na vypečeném tuku. Oloupeme cibuli, jemně posekáme a přidáme k česneku. Vmícháme med, rybí základ a sambal oelek. Vše svaříme do husté omáčky.
Špenát omyjeme a necháme okapat. Smícháme ocet se solí a pepřem, vyšleháme zbylý olej a nálevem špenát pokapeme.
Rybu krátce ohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným sýrem.
Fotky receptu Treska obalená ve slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!