Postup přípravy receptu Treska s citrónovou omáčkou:
Do rozehřáté nádoby nalijeme 1 dcl vody a do ní vložíme osolené plátky nerozmrazené tresky. Přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 5-7 minut dle velikosti plátků.
Mezitím si připravíme omáčku. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru a mouku a necháme zpěnit. Za stálého míchání přidáme nejprve citronovou šťávu a potom smetanu. Osolíme a ochutíme mletým bílým pepřem, povaříme asi 1 minutu.
Uvařenou tresku přendáme na tác, podlijeme omáčkou a posypeme strouhankou, kterou jsme osmažili na másle. Zdobíme listy hlávkového salátu.
Příloha: vařené brambory, pečené brambory, bramborové knedlíky, zeleninové saláty