2 svazky mladé karotky
| sůl
| 4 lžíce másla
| drcený pepř
| 1/2 lžičky mletého koriandru
| 2 lžičky cukru
| sůl
| 1 citrón
| 200 ml zeleninového vývaru
| 800 g filetů z tresky
| hladká mouka na obalení
| čerstvá petrželka nebo kerblík na ozdobu
Postup přípravy receptu Treska s dušenou mrkví:
1. Mrkev důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. V hluboké pánvi rozehřejeme 1-2 lžíce másla a mrkev na něm orestujeme. Dochutíme ji solí, pepřem, koriandrem a cukrem, podlijeme zeleninovým vývarem a 5 minut necháme dusit.
2. Rybí filety očistíme, opláchneme a osušíme. Z obou stran je pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opeříme. Nakonec je obalíme v hladké mouce.
3. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a filety na něm pozvolna opečeme z obou stran dozlatova. Takto upravené filé podáváme s dušenou mrkví a vařeným bramborem. Zdobíme čerstvou petrželkou nebo kerblíkem.
Fotky receptu Treska s dušenou mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!