600 g filet z tresky
| 250 g mraženého hrášku
| 150 g mrkve
| 2 lžíce másla
| bylinková sůl
| 400 ml silného rybího vývaru
| 150 ml kysané smetany
| 1 lžička solamylu
| 2 lžičky citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Treska s hráškem :
Mrkev nakrájíme na tenká kolečka. V kastrolu rozehřejeme máslo a mrkev na něm krátce osmahneme. Ochutíme bylinkovou solí. Přidáme hrášek a vše společně podusíme. Zeleninu podlijeme rybím vývarem a na středním ohni dusíme tak dlouho, až zelenina změkne. Vmícháme kysanou smetanu a vše asi ještě 10 minut povaříme. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, vmícháme do zeleniny a vše znovu přivedeme k varu. Rybu nakrájíme na kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a zlehka vmícháme do zeleniny. Pod pokličkou na mírném ohni ji asi 7 minut zvolna dusíme.
Fotky receptu Treska s hráškem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!