Použité suroviny receptu Treska se smetanovou kari omáčkou:
4 filety z mořské tresky
| koření na ryby
| hladká mouka
| olej
| šalotka
| chilli paprička dle chuti
| zeleninová kořenicí směs
| kari koření
| 200 g hrášku
| celer
| 1 smetana na vaření
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Treska se smetanovou kari omáčkou:
Filet z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kostičky. V míse smícháme mouku s kořením na ryby a kousky ryby v ní obalíme. Před smažením zbytky mouky oklepeme. Na rozpálený tuk dáme smažit na jemné proužky nakrájenou šalotku a orestujeme ji, než lehce zesklovatí. Na ni přidáme kousky ryby a restujeme rybu, než získá jemně růžový nádech. Poté přidáme chilli papričku nasekanou na kousky, zalijeme troškou vody a přidáme zeleninovou kořenící směs a kari a zasypeme hráškem.
Dusíme 5 minut pod pokličkou, pak přidáme na jemno nakrájený celer a zalijeme smetanou. Necháme projít varem a po chvilce odstavíme. Podáváme s rýží nebo opékanými bramborami.
Fotky receptu Treska se smetanovou kari omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!