Postup přípravy receptu Treska v petrželce a křenu se zeleninou:
Omytou řepu vařte ve vodě 45 až 50 minut. Celer oloupejte, rozkrájejte na kostičky a vařte v osolené vodě asi 5 minut. Cibulky očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka. Červenou řepu zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a pokrájejte na menší kostičky. Rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm celer a cibulky. Přidejte hořčičná semena, předem připravený zeleninový vývar z kostky, červenou řepu a vše prohřejte. Osolte, opepřete a udržujte teplé. Rybu opatrně omyjte a osušte. Poté osolte, opepřete a poprašte moukou. V pánvi rozehřejte tři lžíce oleje a rybí filety na něm po obou stranách krátce opečte. Vyjměte a poklaďte vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Smíchejte petrželku a změklé máslo. Vzniklou směsí potřete rybu na povrchu a pod grilem krátce zapečte do zlatova. Hotové filety naaranžujte na jednotlivé talíře, obložte čerstvě nastrouhaným křenem a teplou zeleninou. Můžete ozdobit petrželkou a citrónem. Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.