Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Treska zapečená s rajčaty:
1 kg filé z tresky
| 500 g porku
| 400 g rajčat
| 100 g másla
| sůl,pepř
| nasekané bylinky(tymián,rozmarýn,šalvěj)
| strouhanka
Postup přípravy receptu Treska zapečená s rajčaty:
Filé necháme trochu rozmrznout a rozkrájíme ho na kousky. Porek nakrájíme nahrubo, rajčata na kolečka. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Kousky filé naskládáme v jedné vrstvě na dno pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a zakryjeme vyšší vrstvou porku. Postup opakujeme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu - rybu - osolíme, okořeníme a zakryjeme kolečky rajčat. Pečeme zakryté v troubě na 200°C asi 30 minut. Poté necháme rybu zapéct dozlatova. Hotové filé pokapeme rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Treska zapečená s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!