250g másla či rostlinného tuku
| 1 a 1/4 hrnku cukru krupice
| 3 lžíce rumu či citronové šťávy
| 4 vejce
| 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
| 1 sáček prášku do pečiva
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 300g omytých a vypeckovaných třešní
| máslo a strouhanka do formy
Postup přípravy receptu Třešňová bábovka:
Troubu rozehřejte na teplotu 170 °C.
Máslo, cukr a rum vyšlehejte do pěny. Postupně přimíchávejte vejce, mouku s práškem do pečiva a skořici. Nakonec do těsta vmíchejte třešně.
Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Nalijte do ní těsto a povrch uhlaďte stěrkou do rovna. Pečte asi 60 - 70 minut. Před vytažením z trouby raději vyzkoušejte těsto špejlí.