Použité suroviny receptu Třešňová rajčátka s mozzarellou:
16 šťavnatých třešňových rajčat (spíš tvrdších)
| 400 g italského sýru mozzarella
| sůl
| bílý pepř
| hrst čerstvé bazalky (můžete použít i sušenou, ale v tom případě stačí 1 lžička)
| několik vypeckovaných oliv
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 lžíce vinného octa
Postup přípravy receptu Třešňová rajčátka s mozzarellou:
Pevná rajčátka omyjeme a osušíme. Rozkrájíme je na půlky a připravíme si salátovou mísu. Mozzarellu vyndáme z nálevu a rozkrájíme ji buď na silnější kolečka, nebo také na půlky. Na mísu klademe střídavě rajčátka a sýr, poté podle chuti osolíme a opepříme. Lístky čerstvé bazalky opláchneme a pokrájíme na proužky. Pokud ji nemáme, můžeme použít i sušenou, ale s mírou, aby salát nebyl příliš aromatický. Nakonec salát zalijeme vinným octem a olivovým olejem extra virgin, posypeme bazalkou a přidáme ještě několik oliv. Lehce promícháme a podáváme.
Fotky receptu Třešňová rajčátka s mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!