1/2 kostky droždí
| 80 g hrubé mouky
| 240 g cukru
| 50 g másla
| sůl
| 170 g hladké mouky
| 375 ml podmáslí
| 2 vejce
| na ozdobu
| 4 lžíce zakys. smetany
| 1 lžíce solamylu
| 1/2 lžičky citr. kůry
| 1/2 celé skořice
| 1-2 lžičky cukru
| olej
Postup přípravy receptu Třešňové lívanečky:
V míse smícháme oba druhy mouky, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Přilijeme 125 ml vlažného podmáslí, zlehka promícháme s trochou mouky a v teple necháme vykynout.
Třešně necháme okapat. Solamyl promícháme se 2 lžícemi šťávy. Ostatní šťávu smícháme se skořicí, citronovou kůrou a cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme solamyl a provaříme. Přidáme třešně, promícháme a necháme vychladnout.
Elektrickým šlehačem promícháme rozměklý tuk, zbylé podmáslí, vejce a špetku soli. Směs přidáme k těstu a promícháme.
Na rozpáleném oleji dozlatova usmažíme 16 lívanečků.