Postup přípravy receptu Třešňové suflé s třešňovicí:
1. Troubu předehřejeme na 225 °C. Čtyři formičky na suflé důkladně vymastíme, vysypeme cukrem a uložíme do chladničky.
2. Tvaroh se žloutky, vanilkovou dření, třešňovicí a citronovou kůrou utřeme dohladka. Z bílků, soli a cukru ušleháme velmi pevný sníh, který opatrně zapracujeme do tvarohové směsi.
3. Třešně omyjeme, odpeckujeme a rozpůlíme. Tvarohovou směs rozdělíme do formiček, do každé přidáme 6 půlek třešní. Formičky se suflé postavíme do pekáčku, zalijeme do výše 2 cm vařící vodou a na prostřední příčce trouby pečeme asi 25 minut. Během pečení nesmíme dvířka trouby otevřít. Suflé podáváme okamžitě po upečení.
Tip: Třešně použijeme kompotované nebo zmražené.