Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Třešňový clafoutis podle Edouarda de Pomiana

fotka Třešňový clafoutis podle Edouarda de Pomiana
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Třešňový clafoutis podle Edouarda de Pomiana :

750 g třešní  | 3 vejce  | 60 g hladké mouky  | 125 g práškového cukru  | 125 g smetany ke šlehání  | 1 dl mléka  |  2 špetky soli  | 1 dl třešňového likéru Kirsch (použít můžete i jiný likér)

Postup přípravy receptu Třešňový clafoutis podle Edouarda de Pomiana :

Na toto množství budete potřebovat velkou, nejlépe kameninovou, zapékací mísu. Množství můžete podělit dvěma a pak postačí i zapékací miska menší, například jako naše oválná forma 23x16 cm o hloubce 5 cm.
Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia.
Třešně omyjte, zbavte stopek, ale nevypeckujte. Nasypte je do zapékací mísy.
V misce metličkou rozšlehejte vejce s práškovým cukrem. Až směs slabě pění, přidejte mouku a sůl. Metličkou prošlehejte a přilijte smetanu a likér. Důkladně promíchejte a pak přilijte mléko. Opět promíchejte. Vytvoříte řídký krém, který nalijte na třešně.
Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut. Pak teplotu zvyšte na 200 stupňů Celsia a nechte ještě asi 15 minut péct. Clafoutis se zbarví do světlehněda a zhoustne. Píchněte nožem do těsta, když ostří zůstane suché, je hotovo.
Vyjmeme z trouby a necháme vystydnout. Podáváme na konci oběda nebo ještě lépe ke svačině.


Fotky receptu Třešňový clafoutis podle Edouarda de Pomiana :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Třešňový clafoutis podle Edouarda de
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !