Použité suroviny receptu Trhanec s borůvkovým sirupem :
500 ml mléka
| 4 ks vejce
| 200 g dětské krupice
| 2 lžíce cukru moučky
| 50 g rozinek
| 40 g másla
| špetka soli a citrónové kůry
| 3 lžíce skořicového cukru
| 100 ml borůvkového sirupu
Postup přípravy receptu Trhanec s borůvkovým sirupem :
V mléce rozšleháme krupici, cukr, sůl, žloutky a přidáme citrónovou kůru. Zvlášť vyšleháme sníh z bílků a přidáme do těsta s vypranými rozinkami. Pečeme na pánvi s máslem na jedné straně, vidličkou roztrháme a dopečeme do křupava z druhé strany. Na talíři trhanec polijeme borůvkovým sirupem a posypeme skořicovým cukrem.
Fotky receptu Trhanec s borůvkovým sirupem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!